ELKÉSZÜLT AZ INDIA, NEPÁL 2020 program.

Miért jött létre az Irány India Klub


Tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg nem mindenki engedhet meg magának egy indiai utazást. Mások szívesen eljönnének, de nem tudják felmérni, mivel jár egy ilyen vállalás. Egyébként is, a rohanó világunkban sokszor arra a legnehezebb időt szakítani, amire leginkább szeretnénk… Az Irány India Online Klubbal arra teszünk kísérletet, hogy vasárnaponként este hat órakor mindenki az otthonából is bekapcsolódhasson a beszélgetéseinkbe, megnézhesse, mivel foglalkozunk éppen. Kovács Zoltán már régóta tervezte, hogy rendszeres találkozókkal tartsa a kapcsolatot az India barátokkal, India utazókkal, ennek megvalósításában jól tudjuk használni a mai kor technikai lehetőségeit.

Nézz bele a beszélgetésbe

Milyen utazást, tábort, együttlétet szervezünk, hol tudunk legközelebb személyesen találkozni? Milyen Indiához, vagy az indiai szellemiséghez köthető programunk lesz.


India "nemzeti fája, India, 2016.

Valamikor pedig csak egy könnyed vasárnap délutáni beszélgetésre jövünk össze, hiszen mindannyian hiszünk abban, hogy az ilyen együttlétekre időt kell szánni, a mai körülmények között van a legnagyobb szükség. Webes konferenciák segítségével a személytelen világhálót a személyes kapcsolódásunk megerősítésére fogjuk használni. Ha szeretnéd a következő online találkozónk pontos időpontját megtudni, ide kattintva tudsz jelentkezni. Tehát mindenkit várunk, aki
  • megismerne érdekes embereket, akik valahogy kötődnek Indiához, vagy már jártak is ott
  • szeretne megtudni többet az Irány India kezdeményezésről
  • vagy szívesen venne részt táborokon, személyes találkozókon
  • vagy akár egyszer elutazna Indiába velünk
Az online találkozónk pontos elérhetőségét e-mailben küldjük el neked, ha jelentkezel itt. Barátsággal: Kovács Zoltán és Kasza Szabolcs az Irány India Klub szervező munkatársai

KEDVES DÉLINDIÁBA UTAZÓK !

Javaslom elolvasni, és megfontolni az itt leírtakat.....


,,India nem csak földrajz és történelem. Nem csak egy nemzet, nem csak egy ország, nem csak egy földdarab. India több ennél. India egy metafora, India költészet. Valami láthatatlan és mégis nagyon kézzelfogható. Együtt vibrál bizonyos energia-terekkel, melyek egy másik országban sem találhatók meg. Majdnem tízezer év leforgása alatt több ezer ember érte meg itt a tudat végső robbanását. Az ő rezgésük még mindig él, hatásuk kézzelfogható az éterben; csak egy bizonyos érzékenységre, egy bizonyos képességre van szükség, hogy be tudd fogadni a láthatatlant, ami körülveszi ezt a különös földet.

Különös, mert mindenről lemondott egyetlen kutatás érdekében, az igazság kutatása érdekében.

Érdekes módon India az egyetlen olyan vidék a földön, amely az összes tehetségét csak annak az egy dolognak szentelte, csak arra az egy pontra összpontosította, hogy meglássa az igazságot, és maga legyen az igazság. Egész India történelmében nem találsz egy nagy tudóst sem, de ez nem azt jelenti, hogy nem voltak tehetséges emberek, vagy ne lettek volna lángelméink. A matematika Indiában született, de attól még nem lett Albert Einsteinünk. Az egész országot, csodás módon, nem érdekelték a tárgyi kutatások. Itt nem az volt a cél, hogy a másikat megismerje az ember, hanem az, hogy saját magát megismerje.

Tízezer éven keresztül milliók állandó törekvése egyetlen cél felé, feláldozva érte mindent – tudományt, technológiai fejlődést, gazdagságot - , elfogadva a szegénységet, a betegséget, halált, de semmi ,,India nem csak földrajz és történelem. Nem csak egy nemzet, nem csak egy ország, nem csak egy földdarab. India több ennél. India egy metafora, India költészet. Valami láthatatlan és mégis nagyon kézzelfogható. Együtt vibrál bizonyos energia-terekkel, melyek egy másik országban sem találhatók meg.

Majdnem tízezer év leforgása alatt több ezer ember érte meg itt a tudat végső robbanását. Az ő rezgésük még mindig él, hatásuk kézzelfogható az éterben; csak egy bizonyos érzékenységre, egy bizonyos képességre van szükség, hogy be tudd fogadni a láthatatlant, ami körülveszi ezt a különös földet.

Különös, mert mindenről lemondott egyetlen kutatás érdekében, az igazság kutatása érdekében.

Érdekes módon India az egyetlen olyan vidék a földön, amely az összes tehetségét csak annak az egy dolognak szentelte, csak arra az egy pontra áron fel nem adva a kutatást, létrehozott egyfajta nooszférát, létrehozott körülötted egyfajta rezgéstengert. Ha egy kicsit is meditatív elmével jössz ide, akkor kapcsolatba kerülhetsz vele. Ha csak turistaként érkezel, akkor biztosan elmulasztod. Megnézed a romokat, a palotákat, a Tádzs Mahalt, a templomokat, a Himaláját, de mégsem látod meg Indiát – keresztülmész Indián anélkül, hogy találkoznál vele. Mindenütt ott van, de te nem vagy elég érzékeny, nem vagy elég fogékony. Nem igazán Indiát látod, inkább csak a csontvázát – nem látod a lelkét. Fényképeket csinálsz erről a csontvázról, és szépen albumot készítesz a csontvázképekből, majd pedig azt hiszed, hogy te már ismered Indiát, mert te már voltál ott – pedig egyszerűen csak becsapod magad.

Van egy spirituális rész is. A fényképezőgépeddel azt nem tudod megörökíteni. A képzésed, a tanulmányaid által ezt nem tudod megragadni. Ha más országokkal egy kategóriába akarod sorolni, akkor már el is mulasztottad a lényeget, mert azoknak az országoknak nincsen meg az a spirituális aurája. Azokban az országokban nem született egy Gautama Buddha, egy Mahávira, egy Adinatha, egy Kabir, egy Dadu. Nekik születtek tudósaik, költőik, nagy művészek, születtek nagy festőik és mindenféle tehetségeik. De a misztikus, India monopóliuma; legalábbis mostanáig ez így volt.

A misztikus pedig egy egészen másfajta emberi lény. Ő nem egyszerűen egy lángelme, nem egyszerűen csak egy nagy festő, vagy egy nagy költő – ő az isteniség eszköze, továbbító közege; egy isteni provokáció, egy isteni meghívás. Kinyitja az ajtót az isteni minőség számára. Évezredeken keresztül milliók nyitottak ajtókat az isteni minőség számára, hogy megtöltsék ennek az országnak az atmoszféráját. Számomra ez az atmoszféra az igazi India. De ahhoz, hogy ezt megismerd, szükség van egy bizonyos elmeállapotra.

Azzal, hogy próbálsz meditálni, azzal, hogy próbálsz elcsendesedni, utat engedsz a valódi Indiának, hogy kapcsolatba kerülhessen veled. Olyan módon, ahogy ebben a szegény országban megtalálhatod az igazságot, egy másik országban sem találhatod meg. Végtelenül szegény ország, de spirituális öröksége olyan gazdag, hogy ha ki tudod nyitni a szemed és meglátod ezt az örökséget, akkor meg leszel lepődve. Valószínűleg ez az egyetlen ország, amelyik szinte csak a tudat fejlődésével törődött, és semmi mással. Minden más ország ezer és egy más dologgal foglalkozott, de ez az ország kizárólag csak egy dologra összpontosított: hogy hogyan lehet a tudatot odáig fejleszteni, ahol az találkozik az istenivel; hogy hogyan lehet az emberit és az istenit közelebb hozni egymáshoz.

Itt most nem egy napról, nem egy hónapról, nem egy évről van szó, hanem sok ezer évről. Természetes, hogy ez óriási energiateret hozott létre az ország körül. Mindenütt érzékelhető, csak neked kell készen állnod. Nem véletlen, hogy amikor valaki szomjazni kezd az igazságra, akkor hirtelen elkezd érdeklődni India iránt, és elindul kelet felé.

Az évszázadok során a világ minden tájáról érkeztek keresők erre a földre. Az ország szegény, nem sokat tud nyújtani, de akik érzékenyek, azok számára ez a leggazdagabb hely a földön. De ez a gazdagság a belsőhöz tartozik.

Csak légy egy kicsit nyitottabb, légy egy kicsit nyugodtabb, engedd el magad egy kicsit jobban – és megkapod ettől a szegény országtól a legnagyobb kincset, ami az emberi lény számára valaha is lehetséges.”Osho – Az élet misztériumai

A Szabadság Tere
Samadhi
JELENTKEZÉS INDIÁBÓLirány INDIA

AUM